perjantai 28. huhtikuuta 2017

Titan – oikeesti aikuisten cheerleadingia


Tämän vuoden 2017 tammikuussa aloitti toimintansa uusi mutta kauan kaivattu aikuisten harrastejoukkue. Olin tuolloin juuri muuttanut Oulusta Jyväskylään ja hakenut JSA:han valmentajaksi jatkaakseni cheerleadingin ja sen valmentamisen parissa Crocodilesissa ja Northern Lightsissa vietettyjen vuosien jälkeen. Kun minulle ehdotettiin valmennettavaksi joukkueeksi tätä uutta, perustettavaa joukkuetta, olin innoissani mutta samalla jännittynyt: leviääkö sana uudesta joukkueesta, tuleeko paikalle riittävän monia kiinnostuneita että joukkue saadaan perustettua? Jo ensimmäisissä treeneissä huoli osoittautui turhaksi: paikalle saapui noin 20 iloista ja innokasta naista, ja lähes kaikki innostuivat lajista niin paljon, että ovat jatkaneet koko kauden ajan.

Joukkueessa on nyt tasan 20 harrastajaa: eri ikäisiä ja eri harrastustaustoista tulevia naisia. Osalle laji on tuttu lapsen harrastuksen ja jojona toimimisen kautta, osa on harrastanut cheerleadingia lapsena ja palannut pitkän tauon jälkeen lajin pariin, osalle koko laji on aivan uusi ja kiinnostus on syttynyt muualta. Joukkue valitsi JSA:n avaruusteemasta nimekseen Titan, ja nimi kuvaa joukkuetta hyvin. Titan tarkoittaa paitsi Saturnuksen kuuta, myös Kreikan mytologian voimakkaita jättiläisiä, ja voimaa meidänkin Titaaneista löytyy.

Kuluneen kevätkauden aikana olemme harjoitelleet kaikkia cheerleadingin osa-alueita ihan alkeista aloittaen kerran viikossa ja joukkue on kehittynyt hurjasti kaikessa tekemisessä. Tärkeintä ja hienointa on ollut kuitenkin joukkuehenki ja hauskanpito, jonka nämä naiset todella osaavat. Lähes joka treenien jälkeen joukkueen whatsapp-ryhmään tulee useampia viestejä, kuinka olo on paitsi hikinen ja väsynyt, myös iloinen ja energinen.

Titania on ollut todella mukavaa valmentaa ja treenejä ja ohjelmaa on ollut hauskaa suunnitella. On mahtavaa nähdä kehitys ja ennen kaikkea innostuminen lajista. Cheerleaderiksi voi kasvaa missä iässä tahansa! Uudet kiinnostuneet aikuiset, tulevat cheerleaderit, voivat olla yhteydessä tai tulla mukaan treenaamaan, mitään taitovaatimuksia ei lajin aloittamiselle ole. Joukkueen ensiesiintyminen nähdään seuran kevätnäytöksessä 27.5., tervetuloa katsomaan!

Laura Pälvimäki,

Valmentaja, Titan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti